Wednesday, April 13, 2011

BEN ASHAARI BICARA KASIH AYAH

Assalamualaikum semua..
petang ni nak join segmen BEN ASHAARI
Tajuk kali ini ialah Bicara Kasih Ayah...
entri ni khas untuk arwah bapa...
i used to call him BAPA , not ayah, papa, daddy or anything else.

nak join ea, klik kat banner tu..

ok, seperti biasa letak header Ben Ashaari..








  1. Ceritakan segala segala kenangan pahit manis anda bersama ayah tersayang ... Tidak kurang dari 100 patah perkataan dalam 4 perenggan ..
~ siyesli, aku tak tau nak ceritakan kenangan manis ngan arwah bapa aku.Rasanya tak banyak yang dapat aku ceritakan tapi tak apalah aku cuba aje ea...first, aku masih ingat masa aku form 4 maybe, ada majlis or entah apa tu yang menandatangani result exam..exam MATH aku teruk sangat.apa orang inggeris kata 'FAIL'.Tapi arwah bapa nasihatkan aku supaya belajar elok-elok, jangan main-main.ok serius ni..aku dah cuba yang terbaik ni.sebagai seorang yang tak pernah ambil tuisyen kat luar, aku boleh berbangga ngan arwah bapa aku yang aku dapat A dalam Maths.tapi sebelum sempat aku ambil exam SPM, dia dah pergi.dah takdir.semoga dia tenang kat sana.

Raya tahun lepas, kitorang takde ambil gambar keluarga.Macam tau-tau je yang dia nak pergi.oh, sedihnya..kitorang tak jangka pun yang dia pergi secepat ni.

kenangan pahit waktu arwah bapa menghembuskan nafasnya yang terakhir, aku takde kat sisinya.Lagi pula masa tu banjir kat umah, so arwah bapa dan ibu aku terpaksa pergi ke rumah kakak.Lebih kurang jam 2.00 pagi, kitorang dikejutkan dengan satu panggilan dari kakak.Arwah bapa tenat katanya.Dup dap dup dap sudah hati ni.kelam kabut turun rumah dengan banjirnya masih belum surut, anjing lagi menyalak.takpe turun je naik kereta cepat-cepat.sempat grab jaket je nak pergi rumah kakak.masa perjalanan tu, dah doa supaya takde apa-apa yang berlaku.

Tapi sampai je kat umah kakak, kakak cakap dah takde.mengalir air mata terus.Apa nak cakap, air mata je yang membuktikannya.
  1. Apakah cara terbaik mendidik anak kita di zaman yang penuh mencabar ini ?
~pandangan aku sebgai seorang remaja berusia 18 tahun, susah nak cakap sebab aku masih belum merasai semua tu.so ini hanyalah pandangan aku.Lebih baik didik dengan cara Islam, praktikkan ajaran agama tu kat diri anak-anak.Ada kes, walaupun dididik dengan ajaran yang betul tapi masih buat kesalahan, tu semua terpulang kepada diri anak masing-masing.Semua itu hanya nafsu mereka.kita buat apa yang termampu sahaja.



ok done............




15 comments:

  1. sedey nya,,,

    al ftihah ...;(




    http://cekedismanis.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

    ReplyDelete
  2. sedihnya..alfatihah...

    dtg dr blog BA..

    ReplyDelete
  3. izzaty n mama comel :thanks a lot ya

    ReplyDelete
  4. singgah lah blog dekcik..
    bce ngah penuh hayati..

    http://sweetchoc91.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

    ReplyDelete
  5. singgah baca entri tentang ayah!
    begitulah pengorbanan seorang ayah..

    Mas pun dah kehilangan abah buat selamanya...
    moga kita sama2 tabah!

    ReplyDelete
  6. salam kenal .. pak aji datang dari blog haji ben.. hehe

    ReplyDelete
  7. ye, walaupun kehilangan namun kita harus tabah..

    ReplyDelete
  8. salam..

    kasih ayah sampai ke syurga..tiada duanya..

    ReplyDelete
  9. alfatihah...
    saba ye :)
    kuatkan semangat..singgah sini :)

    ReplyDelete
  10. ayah adalah yg terbaik!^^
    semoga awak terus tabah! al fatihah buat beliau~

    mari2 singgah^^
    http://whenisaidsomething.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

    ReplyDelete
  11. sedihhhhh T.T

    jangan lupa doakan arwah ek

    ReplyDelete
  12. Al Fathihaha untuk abah jieha..
    mmg sarat sedih kalau tak dpt tgok insan tersayang untuk disaat akhir kan...
    semoha jieha tabah... dan teruskan buat abah bangga walaupun dia dah x ade...

    dr Segmen Abg Ben
    singgah and follow Sini
    http://heandsheloves.blogspot.com/

    ReplyDelete
  13. tade yang lebih tacing dari kisah Ayah dan Mama.

    Nadh sayang ayah nadh jugak.. ;)
    Salam singgah salam ziarah dari nadh..
    kita jadi anak soleh solehah untuk Ayah ye. yang mendoakan kebahagiaan depa dunia dan akhirat..

    Nadh datang melawat ni.. ;)
    kisah anak Ayah Budak Nakal

    ReplyDelete

yes

one click for a moment..